Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Στολισμός γάμου

Από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα, όλες οι μεγάλες εκδηλώσεις, συνοδεύονται από στολισμό με λουλούδια.

Έτσι λοιπόν και σήμερα, τα λουλούδια μας συνοδεύουν σε όλες τις στιγμές μας, από τις γιορτές μέχρι φυσικά και τον γάμο μας, τον στολισμό γάμου.
Η σημειολογία, είναι κοινή και δεν παίζει ρόλο η προέλευση των λουλουδιών. Ο συμβολισμός τους είναι ίδιος σε ολόκληρο τον κόσμο. Αγνότητα, αγάπη, ομορφιά, είναι κάποιες ιδέες που συνοδεύουν τα άνθη.
Σήμερα, η ανθοκομία έχει φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα και έτσι έχουμε την ευκαιρία, να διαλέξουμε από μια πολύ μεγάλη ποικιλία λουλουδιών, αυτά που μας αρέσουν για τον γάμο μας.
Ο στολισμός γάμου, είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο και εξεζητημένο και καλό είναι να απευθυνόμαστε σε κάποιον με μεγάλη εμπειρία, όσο αφορά τα λουλούδια. Η ανθοδετική τέχνη έχει φτάσει στην Ελλάδα σε πολύ υψηλά επίπεδα και σίγουρα θα βρούμε αυτό που ζητάμε για τον γάμο μας.
Βέβαια και ο ανθοδέτης ή το ανθοπωλείο, θα πρέπει να συζητήσει με το ζευγάρι και να καταλάβει τι μηνύματα θέλει να περάσει το μελλόνυμφο ζευγάρι, ο γαμπρός και η νύφη με τον στολισμό και να μπορέσει να συνδυάσει την ανθοδετική τέχνη με το budget του γαμπρού και της νύφης.
Σίγουρα, όλοι μας έχουμε παρευρεθεί σε αρκετούς γάμους και έχουμε δει στολισμούς γάμου πολύ απλούς μέχρι πολύ πλούσιους και εξεζητημένους. Βέβαια, σε όλες τις περιπτώσεις, ο ανθοδέτης θα πρέπει να βρει τρόπους να ξετυλίξει όλο το ταλέντο του πάνω στα λουλούδια και να δώσει το καλύτερο αποτέλεσμα για τον καλύτερο στολισμό γάμου.
Το ίδιο φυσικά ισχύει και για την δεξίωση γάμου, όπου συνήθως ο στολισμός από την εκκλησία μεταφέρεται στον χώρο της δεξίωσης.
Ειναι κάποιες λεπτομέρειες που θα πρέπει να λάβει υπόψην του το μελλόνυμφο ζευγάρι και να συζητήσει με τον υπέυθυνο για τον στολισμο γάμου, ωστε να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα.
 Θα πρέπει τα λουλούδια να μην ειναι εκτός εποχής, ώστε να έχουμε τα καλύτερα χρώματα και φρεσκάδα.

 Σίγουρα, πριν απο την οριστικοποίηση του στολισμού, θα πρέπει να υπάρξει συνάντηση του γαμπρού και της νύφης, με τον ιερέα της εκκλησίας, ώστε να τον ρωτησουν αν η εκκλησία εχει κάποιους περιορισμούς οσο αφορα τον στολισμό γάμου.
Το ιδιο φυσικά ισχύει και για την βάπτιση, οχι μόνο για τον γάμο.

 Καλό είναι να λάβετε υπόψην σας, το που θα πραγματοποιηθεί ο γάμος. Δηλαδή αν ο γάμος γινει σε κάποιο μακρινο νησί και τα λουλούδια πρέπει να ταξιδέψουν να καράβι, για αρκετες ώρες τότε ισως θα πρέπει να περιορίσουμε τις επιλογές μας, διότι κάποια λουλούδια ειναι πιο ευαίσθητα σε σχέση με κάποια άλλα.

Προσοχή επίσης πρεπειι να δοθεί και στις λαμπάδες του γάμου καθως και τον στολισμό τους. Καλό ειναι να μην ειναι πολύ ψηλές, ουτε να μπουν πολύ κοντά στο μελλόνυμφο ζευγάρι, γιατι θα τους κρύβει τα πρόσωπα τους και δεν θα φαίνονται καλά στις φωτογραφίες γάμου.

Το ζευγάρι θα πρέπει να συζητήσει με τον ανθοπώλη τις απόψεις τους και τα θέλω τους αλλα φυσικά να ακούσουν και την γνώμη του επαγγελματία, του ανθοπώλη.
Ο γάμος σας θα ειναι απόλυτα μοναδικός, όπως τον έχετε ονειρευτεί. Το ίδιο θα είναι και ο στολισμός γάμου σας.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου