Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Τι ειναι φωτογραφία

Η φωτογραφία είναι κατά βάση η επιστήμη, η τέχνη, καθώς και η πρακτική της δημιουργίας εικόνας. Μπορεί επίσης να παραχθεί από ένα ευαίσθητο μέσο όπως ένα φωτογραφικό φιλμ. Άλλα μέσα για τη δημιουργία φωτογραφιών μπορεί να είναι ενας ηλεκτρονικος αισθητήρας εικόνας. Όταν κάνομε χρήση ενός φωτογραφικού φιλμ, τοτε μιλάμε για πραγματικά χημικά.
Η συσκευή που μπορεί και λαμβάνει φωτογραφίες ονομάζεται φωτογραφική μηχανή. Και περιέχει ένα ηλεκτρονικό αισθητήρα εικόνας ή ένα φωτογραφικό φιλμ. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μνήμη αποθήκευσης, μια ψηφιακή κάρτα.

Στα χρόνια της ζωής μας, θέλουμε κάθε στιγμή της να παραμένει αναλλοίωτη. Και λαμβάνοντας υπόψιν μας, ότι η ιστορία δεν μπορεί να επαναληφθεί, έτσι θα μπορούσε κάλλιστα να την διατηρήσουμε μέσα από τη λήψη φωτογραφιών. Κάθε φωτογραφία έχει το δικό της μήνυμα να μεταδώσει, γι 'αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό η φωτογραφία να έχει ληφθεί με τον απαραίτητο τεχνικό και καλλιτεχνικό τρόπο.

Αν σας ενδιαφέρει να μάθετε και να ενταχθείτε στον κόσμο της φωτογραφίας, δεν είναι τόσο δύσκολο όσο αυτό που πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι. Στην πραγματικότητα, είναι εξαιρετικά εύκολο για σας να καταλήξετε να κάνετε καριέρα μόνο με τη λήψη φωτογραφιών. Όλα όσα πρέπει να μάθετε είναι πώς να λειτουργεί μια φωτογραφική μηχανή, καθώς και πώς να ασχοληθείτε με διάφορα είδη της. Πχ φωτογραφία γάμου, διαφημιστική φωτογραφία, αρχιτεκτονική φωτογραφία, φωτογραφία τοπίου, και άλλες. Το κλειδί για μια μεγάλη και επιτυχημένη φωτογραφική καριέρα,  είναι να έχουμε μια πλήρη κατανόηση της φωτογραφικής μηχανής μας. Μόλις ξοδέψετε αρκετό χρόνο, ώστε να μάθετε όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες της φωτογραφικής σας μηχανής, τότε μπορείτε να ξεκινήσετε την ενίσχυση των καλλιτεχνικών δεξιοτήτων σας.

• Αν σκοπεύετε να γίνετε επαγγελματίας φωτογράφος, μην επιλέξετε μια πολύ ακριβή φωτογραφική μηχανή για αρχή. Ως αρχάριος, μπορείτε να πάτε με μια πολύ απλή κάμερα και θα μάθετε από αυτήν να κάνετε θαύματα. Θα είναι επίσης πολύ πιο εύκολο για σας να κατανοήσετε όλα αυτά τα απλά πράγματα στη φωτογραφική μηχανή σας.
• Έχοντας ένα τρίποδο από την αρχή, είναι μια πολύ καλή ιδέα για σας, ως αρχάριος. Μπορεί πραγματικά να είναι χρήσιμη, ειδικά αν δεν έχετε σταθερά χέρια. Ο σκοπός του τρίποδα είναι να δώσει στήριξη στην φωτογραφική μηχανή σας.

• Βάλτε στο μυαλό σας ότι όταν έχετε μαζί σας μια απλή φωτογραφική μηχανή, είναι πάντα ευκολότερο για σας να το φωτογραφήσετε και να το απαθανατίσετε για πάντα.
• Τέλος, μην τον εαυτό σας ωθεί στην εκμάθηση νέων πραγμάτων στο σκοπό. Να θυμάστε ότι το καλύτερο είναι να λάβει το σύνολο της διαδικασίας και φυσικά μην ξεχάσετε να διασκεδάσετε και να απολαύσετε όλη την ώρα. Επιπλέον, τα πράγματα θα λειτουργήσουν προς το καλύτερο, όταν το χόμπι σας αποδειχθεί ότι είναι το επάγγελμά σας.

Όταν νομίζετε ότι είστε βελτιωμένοι όσον αφορά τις δεξιότητες της φωτογραφίας, μπορείτε να δοκιμάσετε τη λήψη εικόνων για διαφορετικά συμβάντα, άτομα ή τοποθεσίες και να πάρετε μια απόφαση, εάν θέλετε να κερδίσετε χρήματα από αυτό το χόμπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου